B&B Barg Willem beschikt over 2 ruime gastenkamers. Beide kamers zijn zowat even groot en bevinden zich op de eerste verdieping. In elke kamer staat een waterkoker, theezakjes en cup-a-soup.

De beide badkamers bevinden zich op de gang, slechts enkele passen verwijderd van de slaapkamers.  In de slaapkamers ligt een föhn en er zijn extra handdoeken aanwezig.

Er is geen TV aanwezig. We hebben een glasvezelaansluiting en gratis WiFi voor de gasten, dus u kunt eventueel op uw tablet of smartphone uw eigen TV provider ontvangen.

Hieronder ziet u beide kamers naast elkaar met een opsomming van de verschillen. Bij reservering kunt u aangeven naar welke kamer uw voorkeur uitgaat. Niet alle foto’s zijn representatief voor de huidige Barg Willem. Zo hebben we bijv. de bedden in de Boskamer inmiddels vervangen door boxspringcombinaties. In de loop der tijd zullen de foto’s vervangen worden. 

Eskamer

  • tweepersoonsbedombouw met 1-persoonsmatrassen
  • bed is 2.00 m lang
  • uitzicht over de es richting Duitsland
  • ligging noordoosten
  • warme kamer in de winter

De Eskamer is een ruime tweepersoonskamer. Hij kijkt uit over de esgronden met een ver uitzicht tot in Duitsland. Bij helder weer kunt u de windmolens aan de horizon op ca 30 km afstand zien draaien. De kamer ligt boven de keuken, waar de Aga in de herfst, winter en het voorjaar altijd aan staat, dus dan heeft u vloerverwarming. In de kamer staat een grote kledingkast, met hang- en legruimte. Deze kamer is dus uitstekend geschikt voor een meerdaags verblijf.

Boskamer

  • 2 eenpersoons boxspringbedden, naast elkaar
  • bedden zijn 2.10m lang
  • uitzicht op het bos en bovenkant van de es
  • ligging noordwesten
  • koele kamer in de zomer

De Boskamer is een ruime twee persoonskamer met 2 boxspringbedden met springveermatrassen. De bedden staan tegen elkaar, maar kunnen desgewenst uit elkaar gezet worden. Naar het westen heeft deze kamer uitzicht op het bos. Naar het noorden is er uitzicht over de boskant van de es. Omdat de kamer op het noordwesten ligt, is het er in de zomer dus heerlijk koel. Er staat een theekastje en een kleine kast met handdoeken en extra legruimte voor wat kleding.

De keuken van Barg Willem

Het volautomatische koffiezetapparaat in de keuken staat de hele dag tot uw beschikking. Het ontbijt bestaat grotendeels uit lokale en zelfgemaakte producten. Vanuit uw stoel heeft u een mooi zicht over de Es. Barg Willem ligt aan de bovenkant van de Esgronden. In de zomer kijkt u over de maisvelden heen en bij helder weer kijkt u tot in Duitsland!

Toen ze rond ’96 oog in oog met een AGA-fornuis stond, was ze meteen verkocht. Zo’n fornuis hoort op Barg Willem. Sinds 2009 jaar staat hij er en ze is helemaal in haar element als ze in pannen roert. Marjan heeft altijd al plezier in het koken gehad. Indien u dat wenst, kookt Marjan ook speciaal voor u een lekkere maaltijd, de keuken is dan uw privé restaurant.

Onder andere Pieterpad-wandelaars maken hier dankbaar gebruik van. U kunt kiezen uit een twee of een drie gangen diner. Mocht u hiervan gebruik willen maken, wilt u dit dan tijdig doorgeven i.v.m. inkoop en voorbereiding. Allergieën of speciale dieetwensen zijn geen probleem, Marjan ziet het als een uitdaging om voor elke gast een lekkere maaltijd klaar te maken.

De terrassen van Barg Willem

Barg Willem heeft twee terrassen. Eén aan de oostzijde en één aan de westzijde van het huis. Het terras aan de oostzijde heeft vrij uitzicht over de Es. ’s Morgens komt hier de zon op en bij mooi weer kun je al vroeg heerlijk in het zonnetje ontbijten.

Op het terras aan de westzijde schijnt ’s avonds rond etenstijd de zon. Wanneer u bij ons blijft eten en het is die dag ook nog lekker weer, dan loopt u dus het ‘risico’ dat u ook dan buiten kunt eten.

Beide terrassen zijn toegankelijk voor de gasten. We hebben ook nog een kruiwagenbankje, deze is verplaatsbaar. Zet het bankje onder de rode beukenboom, of op het gras en geniet!